Składniki :
- 200 g płatków owsianych
-150 g mąki pszennej
-100 g mąki kukurydzianej
- 5 łyżek miodu
-1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 25 g posiekanych orzechów
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-kubeczek jogurtu naturalnego
- 1/2 szklanki mleka
-2 jajka
-2 łyżki oleju
dodatkowo:
-kubeczek śmietany 30%
-1 łyżka kakao
-łyżeczka cukru pudru
Śmietanę ubić na sztywno dodać cukier i kakao, wymieszać. Gotowy krem przekładać na zimne muffinki.
Suche składniki mieszamy ze sobą w osobnej misce a mokre w innej. Następnie łączymy je, chwile mieszamy( mają powstać grudki) Gotową masę wlewamy do przygotowanych papilotek. Pieczemy ok.20 min w 180-200 stopniach. Muffinki najlepiej smakują świeże więc nie warto robić na zapas :)
Mniam,
OdpowiedzUsuńsame pyszności;)
Narobiłaś ochoty ;))