Blaszka 24x24cm
Spód:
- 1 czekolada
- 150 g płatków
- 1/4 kostki masła
Masło rozpuścić w garnuszku wraz z czekoladą. Gotową masę dodać do płatków kukurydzianych i wylać na okrągłą formę.Odstawić do przestudzenia,
Masa serowa:
- 4 jajka
- 3 łyżki cukru
- 1 kg sera w wiaderku
- cukier waniliowy
-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
-1 opakowanie budyniu
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki oleju
- 3 długie wafelki typu principolo
Białka ubijamy na sztywno, w misce mieszamy ser z żółtkami, cukrami,proszkiem,budyniem,mąkami i olejem. Następnie do masy delikatnie dodajemy białka. Wafelki kroimy drobno i na koniec dodajemy do masy. Wylewamy na spód wcześniej zrobiony i pieczemy ok.1 godziny - 1 godz. 15min w 180 stopniach.
Smacznie :)
OdpowiedzUsuń