czwartek, 19 lipca 2018

Owsiane muffiny


Muffiny bardzo wilgotne, wyrośnięte i pyszne! 
Jeśli na co dzień nie używacie mąki pszennej możecie zastąpić ją mąką kukurydzianą, a zamiast oleju użyć kokosowego lub rozpuszczonego masła. Najlepiej smakują tego samego dnia :) 

Składniki 
9 sztuk 
  • szklanka mąki owsianej 
  • szklanka mąki pszennej
  • pół szklanki oleju
  • szklanka mleka
  • łyżeczka proszku do pieczenia 
  • 2 jajka
  • maliny
Wykonanie 
Mokre składniki mieszamy w osobnej misce niż suche. Następnie mokre przelewamy do suchych i energicznie mieszamy do połączenia się wszystkich składników. Gotowe ciasto wlewamy do papilotek, na wierzch układamy maliny lub inne ulubione owoce. Pieczemy 25-30 min w 180 stopniach. 



0 komentarze:

Prześlij komentarz