Składniki:
- 1 litr soku pomarańczowego
- 3-4 cytryny
- 4 budynie śmietankowe
- 2 paczki delicji
- 3 galaretki cytrynowe
- 3 galaretki pomarańczowe
- 800g jogurtu naturalnego typu greckiego
- 1 opakowanie podłużnych biszkoptów ( ok.20-25sztuk)
- 1 opakowanie biszkoptów okrągłych ( duża paczka)
- 4-5 łyzek cukru
- 3-4 łyzki cukru pudru
- 80g masła
Wykonanie :
1) Spód blaszki wykładamy okrągłymi biszkoptami.
2) 3 szklanki soku + sok z 2 cytryn + masło+ cukier wrzucamy do garnka. Gotujemy w 1/3 szklanki soku rozprowadzamy 4 budynie i wlewamy do garnka i gotujemy budyń.Studzimy.
3) Wystudzony budyń rozkładamy na biszkoptach. Następnie na masę wykładamy podłużne biszkopty i skrapiamy sokiem z cytryny. Gotujemy wodę na 3 galaretki (ok.1l mniej niż na opakowaniu) rozprowdzamy i studzimy do całkowitego wystygnięcia.Gdy wystygnie wlewamy do jogurtu mieszamy i odstawiamy do zgęstnienia.
4)Zgęstniałą masę wylewamy na biszkopty. Następnie rozkładamy delicje. Gotujemy wodę na 3 galaretki i przygotowujemy wedlug opakowania. Odstawiamy do lekkego stężenia i następnie wylewamy na delicje. Odstawiamy do chłodzenia na kilka godzin.
SMACZNEGO !
bardzo lubię ciasta bez pieczenia:)
OdpowiedzUsuńja tez! :) zapraszam do wypróbowania :)
Usuńja tez! :) zapraszam do wypróbowania :)
UsuńCiasto wygląda znakomicie! ;) chętnie wypróbujemy ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiamy