Tym razem kolorowe babeczki ♥
Składniki (ok. 24 sztuki):
Masa waniliowa :
- 225 g mąki pszennej
- 100 ml oleju
- 300 ml śmietany 18%
- 140 g cukru
- 2 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- kilka kropelek aromatu waniliowego
Masa czekoladowa :
- 225 g mąki pszennej
- 100 ml oleju
- 300 ml śmietany 18%
- 140 g cukru
- 2 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 3-4 łyżki kakao
- 20-30 gr drobinek czekoladowych (jeśli nie ma to nie trzeba)
Do dekoracji:
- 1 paczka żelek zozole ' ranibow'
- 1 opakowanie kremu waniliowego
- niebieski barwnik
- dżem
W dwóch miskach przygotowujemy osobno każdą masę. Najpierw suche składniki łączymy ze sobą potem dodajemy mokre i mieszamy do powstania jednolitej masy. Następnie wlewamy masę do papierowych papilotek(pół czekoladowego ciasta i pół waniliowego) i pieczemy ok.10-15 min w 180 stopniach. Po wystygnięciu ozdabiamy kremem i żelkami oraz nadziewamy dżemem :)
SMACZNEGO !
0 komentarze:
Prześlij komentarz