piątek, 7 października 2016

Cappucinowy grzybek

Składniki (2 szt.) :
- 3 jajka
-4 łyżki wybranego cappucino ( ja użyłam czekoladowego)
-3 łyżki mąki
- 3 łyżki oleju
-2 łyżki cukru
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
Dodatkowo :
- 200 ml śmietany 30%
- 1 łyżka cukru
- kolorowa posypka

Wykonanie
Białka ubijamy z cukrem następnie dodajemy cukier, żółtka, przesianą mąkę, cappucino, olej i proszek do pieczenia. Gotową masę przelewamy do kokilek do mniej więcej 3/4 wysokości. Pieczemy ok. 20 min. Następnie studzimy i ścinamy górę grzybka. W międzyczasie ubijamy na sztywno śmietanę z cukrem. Smarujemy górę grzybka i składamy z dolną częścią a potem dekorujemy wierzch :)





1 komentarz:

  1. Ale bym zjadł! Ja teraz na diecie. Odchudzam się z www.kcalmar.com/blog. W sumie zadowolony jestem, ale brakuje mi takich słodkości:/

    OdpowiedzUsuń