wtorek, 23 czerwca 2015

Jogurtowe muffinki




Składniki (ok.16 sztuk)

- 1 i 1/2 szklanki mąki 
- 1/2 szklanki oleju 
- 1 szklanka cukru 
- 200 g jogurtu naturalnego 
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia 
- 1 opakowanie czekoladowych groszków lub starta jedna tabliczka czekolady na małych oczkach 
- 5 jajek
- polewa i posypka do dekoracji 

Składniki mokre mieszamy osobno w jednej misce i suche w osobnej. Następne łączymy wszystko i mieszamy do powstania jednolitej masy(jeśli masa będzie zbyt płynna należy dodać więcej mąki). Przelewamy do foremek. Pieczemy ok.20 min w 180 stopniach. Następnie po wystudzeniu dekorujemy według uznania. SMACZNEGO ! 




Powiązane wpisy:

  • Muffiny na mące ryżowej Składniki (ok.12 sztuk) : - 3 łyżki jogurtu naturalnego - 2 jajka - 1/2 szklanki oliwy - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 3 łyżki cukru brązowego -… Read More
  • Babeczki z chałwą Składniki: -270 g chałwy -3 szklanki mąki - 1/3 szklanki cukru lub ksylitolu/erytrolu/cuku brązowego -1 i 1/2 szklanki mleka -2 jajka - 1/2 szkla… Read More
  • Muffiny ryżowe na kefirze Składniki(6 dużych lub 12 małych); -2 jajka -400 ml kefiru -szklanka  ksylitolu/erytrolu/cukru brązowego -1/2 szklanki oleju -2  łyżec… Read More
  • Muffinki z kremem czekoladowym Składniki(6 dużych muffinek lub 12 mniejszych): -1 szklanka wody gazowanej -2 jajka -1/2 szklanki oleju -2 lyżeczki proszku do pieczenia… Read More
  • Muffiny ze skórką pomarańczową Składniki(6 dużych lub 12 małych); -2 jajka -400 ml kefiru -szklanka cukru lub ksylitolu/erytrolu/cukru brązowego -1/2 szklanki oleju -2  łyże… Read More

5 komentarzy: