dodatkowo :
- 1 puszka brzoskwiń - polewa czekoladowa
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i podzielić na 2 części. Jedną rozłożyć
na dnie blaszki a drugą włożyć do zamrażalnika na ok.30min. Gdy rozłożymy
ciasto wykładamy brzoskwinie. Następnie przygotowujemy masę.
Masa :
- 5 białek - 1 szklanka cukru - 2 budynie śmietankowe - 500 ml śmietany 18% - odrobina soku z cytryny
Białka ubijamy na sztywno, potem dodajemy sypkie budynie,śmietanę,cukier i sok.
Mieszamy i wylewamy na brzoskwinie. Resztę ciasta wyciągamy z zamrażalnika i
tarkujemy na masę. Pieczemy 35-40min w 180 stopniach.
Ciasteczkowy czekoladowiec
Pyszne czekoladowe ciasto z ciasteczkowym wnętrzem. Nasączony likierem biszkopt nadaje świetny smak! Jeśli jednak chcesz podać to ciasto dzieciom…Read More
0 komentarze:
Prześlij komentarz