Ciasto :
- 1 kostka masła/margaryny
- 1/2 szklanki cukru
- 5 żółtek
- 3 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
dodatkowo :
- 1 puszka brzoskwiń
- polewa czekoladowa
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i podzielić na 2 części. Jedną rozłożyć na dnie blaszki a drugą włożyć do zamrażalnika na ok.30min. Gdy rozłożymy ciasto wykładamy brzoskwinie. Następnie przygotowujemy masę.
Masa :
- 5 białek
- 1 szklanka cukru
- 2 budynie śmietankowe
- 500 ml śmietany 18%
- odrobina soku z cytryny
Białka ubijamy na sztywno, potem dodajemy sypkie budynie,śmietanę,cukier i sok. Mieszamy i wylewamy na brzoskwinie. Resztę ciasta wyciągamy z zamrażalnika i tarkujemy na masę. Pieczemy 35-40min w 180 stopniach.
- 1 kostka masła/margaryny
- 1/2 szklanki cukru
- 5 żółtek
- 3 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
dodatkowo :
- 1 puszka brzoskwiń
- polewa czekoladowa
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i podzielić na 2 części. Jedną rozłożyć na dnie blaszki a drugą włożyć do zamrażalnika na ok.30min. Gdy rozłożymy ciasto wykładamy brzoskwinie. Następnie przygotowujemy masę.
Masa :
- 5 białek
- 1 szklanka cukru
- 2 budynie śmietankowe
- 500 ml śmietany 18%
- odrobina soku z cytryny
Białka ubijamy na sztywno, potem dodajemy sypkie budynie,śmietanę,cukier i sok. Mieszamy i wylewamy na brzoskwinie. Resztę ciasta wyciągamy z zamrażalnika i tarkujemy na masę. Pieczemy 35-40min w 180 stopniach.
SMACZNEGO !
0 komentarze:
Prześlij komentarz