wtorek, 16 maja 2017

Sernik bez sera



Ciasto : 

- 1 kostka masła/margaryny

- 1/2 szklanki cukru
- 5 żółtek 
- 3 szklanki mąki 
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia 

dodatkowo :

- 1 puszka brzoskwiń 

- polewa czekoladowa 

Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i podzielić na 2 części. Jedną rozłożyć na dnie blaszki a drugą włożyć do zamrażalnika na ok.30min. Gdy rozłożymy ciasto wykładamy brzoskwinie. Następnie przygotowujemy masę.


Masa : 


- 5 białek

- 1 szklanka cukru 
- 2 budynie śmietankowe
- 500 ml śmietany 18%
- odrobina soku z cytryny 

Białka ubijamy na sztywno, potem dodajemy sypkie budynie,śmietanę,cukier i sok. Mieszamy i wylewamy na brzoskwinie. Resztę ciasta wyciągamy z zamrażalnika i tarkujemy na masę. Pieczemy 35-40min w 180 stopniach. 

SMACZNEGO !

Powiązane wpisy:

  • Ciasteczkowy czekoladowiec Pyszne czekoladowe ciasto z ciasteczkowym wnętrzem. Nasączony likierem biszkopt nadaje świetny smak! Jeśli jednak chcesz podać to ciasto dzieciom… Read More
  • Czekoladowe ciasto przekładane mlecznym kremem Pyszne czekoladowe ciasto przekładane mlecznym kremem na bazie mleka w proszku. Słodki krem idealnie komponuje się z wilgotnym mocno czekoladowy… Read More
  • Tiramisu Składniki (mała blaszka, podłużna 25x12) : - paczka podłużnych biszkoptów ok.250 g - 500 g serka mascarpone  - 5 jajek - 50 g cukru pud… Read More
  • Kora Składniki blaszka 24x24  Ciasto  150 g orzechów włoskich posiekanych 100 g rodzynek 100 g wiórek kokosowych 1 łyżka mąki 1 łyże… Read More
  • Ciasto Fiona Biszkopt:  -5 jajek -5 łyżek cukru -5 łyżek mąki -2 łyżki mąki ziemniaczanej -kilka kropelek wybranego aromatu  -2 łyżki oleju … Read More

0 komentarze:

Prześlij komentarz