wtorek, 16 maja 2017

Sernik bez sera



Ciasto : 

- 1 kostka masła/margaryny

- 1/2 szklanki cukru
- 5 żółtek 
- 3 szklanki mąki 
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia 

dodatkowo :

- 1 puszka brzoskwiń 

- polewa czekoladowa 

Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i podzielić na 2 części. Jedną rozłożyć na dnie blaszki a drugą włożyć do zamrażalnika na ok.30min. Gdy rozłożymy ciasto wykładamy brzoskwinie. Następnie przygotowujemy masę.


Masa : 


- 5 białek

- 1 szklanka cukru 
- 2 budynie śmietankowe
- 500 ml śmietany 18%
- odrobina soku z cytryny 

Białka ubijamy na sztywno, potem dodajemy sypkie budynie,śmietanę,cukier i sok. Mieszamy i wylewamy na brzoskwinie. Resztę ciasta wyciągamy z zamrażalnika i tarkujemy na masę. Pieczemy 35-40min w 180 stopniach. 

SMACZNEGO !

0 komentarze:

Prześlij komentarz