sobota, 11 kwietnia 2015

Sernik z galaretką


Spód :

- 500 g ciastek typu markizy 
- 50 g masła

Wszystko wrzucamy do malaksera i tworzymy masę na wzór piasku. Następnie przekładamy do blaszki i odstawiamy. 

Masa :

- 600 g sera półtłustego zmielonego
- 250 g serka mascarpone
- 150 g cukru
- 4 jajka
- 1 łyżka mąki pszennej 
- skórka z pomarańczy 

Wszystkie składniki łączymy ze sobą do powstania jednolitej masy.Wylać na wcześniej zrobiony spód. Piec w 170 stopniach około 30-35min. Odstawić do wystygnięcia. 

Dodatkowo :

- puszka brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe


Po wystudzeniu kroimy w półksiężyce brzoskwinie następnie wylewamy galaretkę przygotowaną według instrukcji na opakowaniu.

SMACZNEGO !







0 komentarze:

Prześlij komentarz