wtorek, 16 lutego 2016

Czekoladowy sernik (bezglutenowy)


Ciasto : 
- kostka masła
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 5 łyżek cukru brązowego( może być zwykły jeśli nie masz takiego)
- 2 i 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego( jeśli nie masz problemów z glutenem dodaj zwykły)
- 3 żółtka
- 3 łyżki jogurtu naturalnego

Wszystkie składniki zagniatamy na jednolite ciasto. Następnie dzielimy na pół i jedną część mrozimy w zamrażalniku ok.30 min a drugą wykładamy na okrągłą lub kwadratową blaszkę wcześniej wysmarowaną masłem. Podpiekamy 15 min w piekarniku w 180 stopniach.

Masa :
- 1 kg sera w wiaderku
- 3 całe jajka + 3 białka z ciasta
- cukier waniliowy
- 1 budyń bezglutenowy  ( jeśli nie masz problemów z glutenem dodaj zwykły)
- łyżka mąki kukurydzianej

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą do powstania gładkiej masy. Na podpieczony spód wylewamy masę serową a następnie na wierzch należy zetrzeć na małych oczkach ciasto z zamrażalnika. Następnie piec przez 60 min w 180 stopniach. 

SMACZNEGO!


0 komentarze:

Prześlij komentarz