Ciasto :
- kostka masła
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 5 łyżek cukru brązowego( może być zwykły jeśli nie masz takiego)
- 2 i 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego( jeśli nie masz problemów z glutenem dodaj zwykły)
- 3 żółtka
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
Wszystkie składniki zagniatamy na jednolite ciasto. Następnie dzielimy na pół i jedną część mrozimy w zamrażalniku ok.30 min a drugą wykładamy na okrągłą lub kwadratową blaszkę wcześniej wysmarowaną masłem. Podpiekamy 15 min w piekarniku w 180 stopniach.
Masa :
- 1 kg sera w wiaderku
- 3 całe jajka + 3 białka z ciasta
- cukier waniliowy
- 1 budyń bezglutenowy ( jeśli nie masz problemów z glutenem dodaj zwykły)
- łyżka mąki kukurydzianejWszystkie składniki mieszamy ze sobą do powstania gładkiej masy. Na podpieczony spód wylewamy masę serową a następnie na wierzch należy zetrzeć na małych oczkach ciasto z zamrażalnika. Następnie piec przez 60 min w 180 stopniach.
SMACZNEGO!
0 komentarze:
Prześlij komentarz