czwartek, 11 lutego 2016

Muffiny na mące ryżowej



Składniki (ok.12 sztuk) :

- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 1/2 szklanki oliwy
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 3 łyżki cukru brązowego
- szczypta soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego 
- 2 szklanki mąki ryżowej
- 250 g marmolady
- 1 tabliczka czekolady do polewy np. Goplana bez glutenu ;)

Najpierw w misce łączymy mokre składniki czyli jajka, jogurt,oliwa. Do masy dodajemy cukry,proszek, sól i mąkę. Mieszamy do powstania jednolitej masy. Następnie przelewamy ją do papilotek i pieczemy 20-25 min. Po upieczeniu muffiny nadziewamy marmoladą. I polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. 



SMACZNEGO !

4 komentarze:

  1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniammm.. Aż mi slika cienkie;) wygladają rewelacyjnie;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Muffinki pycha!!! Ja dodałam jeszcze słonecznik łuskany i żurawinę są bardziej wilgotne i jeszcze smaczniejsze �� POLECAM!!!!

    OdpowiedzUsuń