Składniki (ok.12 sztuk) :
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 1/2 szklanki oliwy
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 3 łyżki cukru brązowego
- szczypta soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
- 2 szklanki mąki ryżowej
- 250 g marmolady
- 1 tabliczka czekolady do polewy np. Goplana bez glutenu ;)
Najpierw w misce łączymy mokre składniki czyli jajka, jogurt,oliwa. Do masy dodajemy cukry,proszek, sól i mąkę. Mieszamy do powstania jednolitej masy. Następnie przelewamy ją do papilotek i pieczemy 20-25 min. Po upieczeniu muffiny nadziewamy marmoladą. I polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
SMACZNEGO !
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńMniammm.. Aż mi slika cienkie;) wygladają rewelacyjnie;)
OdpowiedzUsuńCudowne i jakie zdrowe! :)
OdpowiedzUsuńMuffinki pycha!!! Ja dodałam jeszcze słonecznik łuskany i żurawinę są bardziej wilgotne i jeszcze smaczniejsze �� POLECAM!!!!
OdpowiedzUsuń