Składniki (mała blaszka, podłużna 25x12) :
- paczka podłużnych biszkoptów ok.250 g
- 500 g serka mascarpone
- 5 jajek
- 50 g cukru pudru
- kakao
- szklanka zaparzonej rozpuszczalnej kawy
Wykonanie:
Wykonanie:
Jajka należy sparzyć przed użyciem. Żółtka ucieramy z cukrem aż do powstania masy. Następnie ubijamy białka, które potem łączymy z masą, która już powstała. Potem dodajemy serek i mieszamy do powstania jednolitej masy.
Biszkopty moczymy w kawie, część układamy na dni przekładamy masa i kolejna część biszkoptów i masy. Górę posypujemy kakaem. Chłodzimy w lodówce najlepiej całą noc.
Tiramisu uwielbiam. Mój chłopak jest także wielkim fanem tego deseru. Pyszności. Mam teraz ochotę na tiramisu. Mogę troszkę? Pozdrowionka! :)
OdpowiedzUsuńMniam! Ja teraz odchudzam się z aplikacją kcalmar.com, ale jak tylko osiągnę cel, to sobie pozwolę na takie małe co nieco! Kocham tiramisu!
OdpowiedzUsuń