wtorek, 12 lutego 2019

Brownie


Brownie.. czyli mocno czekoladowe ciasto na bazie dużej ilości czekolady. Jest to świetny przepis dla łasuchów i kogoś kto nie lubi długo stać w kuchni i pichcić coś pysznego. Prosty i szybki przepis, wypróbuj i Ty! 

Składniki
blaszka 24x24 cm 

  • 200 g czekolady gorzkiej
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 g kakao
  • 150 g mąki pszennej
  • 10 g cukru waniliowego
  • 4 jajka
  • 200 g cukru brązowego
  • 220 g masła
Wykonanie
Krok pierwszy to rozpuszczenie masła i wystudzenie go. Następnie przelać masło do miski, wsypać cukry i energicznie wymieszać. Dorzucić jajka i przesianą mąkę. Wszystko ponownie wymieszać. Na koniec wsypać kakao i 100 g pokrojonej drobno czekolady. Wymieszać dokładnie do połączenia się składników. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 30-40 minut w 180 stopniach.

Smacznego! 

Tak wiem, że to ciasto ma w sobie mnóstwo cukru ale raz kiedyś kawałek nikomu nie zaszkodzi :)


0 komentarze:

Prześlij komentarz