Ciasto: - kostka masła - 2,5-3 szklanki mąki kukurydzianej - szklanka cukru trzcinowego drobnego - pół łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia - 2 jajka Wszystkie składniki zagnieść i wyłożyć gotowe ciasto wysmarowaną masłem na blaszkę. Schłodzić w lodówce ok.10-15min. Ser: - 1kg sera w wiaderku - szklanka cukru trzcinowego drobnego - 1 łyżka mąki kukurydzianej - 200-250ml śmietanki 30% - 5 jajek - opakowanie budyniu bezglutenowego ( jeśli takiego nie znajdziesz nie musisz dodawać :) ) W jednej misce wymieszać wszystkie składnki oprócz śmietanki 30%. Śmietankę ubić na sztywno i wmieszać ją w masę serową. Następnie wylać gotową masę na ciasto i piec ok.75min w 170 stopniach.Wierzch można polać czekoladą(goplana bezglutenowa ) :)
Czekoladowy sernik (bezglutenowy)
Ciasto :
- kostka masła
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 5 łyżek cukru brązowego( może być zwykły jeśli nie masz takiego)
- 2 i 1/2 szkla…Read More
Beza
Przygotowałam dla Was przepis na podkład bezowy, który idealnie sprawdzi w przygotowaniu tortu bezowego czy innego deseru, który chcecie przygoto…Read More
Szarlotka z kukurydzianą kruszonką
Pyszna szarlotka na bazie mąki kukurydzianej, bez dodatków innych mąk. Każdy kto unika glutenu śmiało może przygotować, kruche z masą jabłko…Read More
Mniam, uwielbiam serniki!
OdpowiedzUsuń