Składniki (ok.12 szt.) : - 2 jajka - 2 łyżki mąki - 2 łyżki cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - cukier waniliowy - 2 łyżki oleju - 2-3 jabłka Wykonanie : Białka ubijamy na sztywno z cukrem, następnie dodajemy żółtka, proszek, cukry, przesianą mąkę. Wszystko mieszamy. Jabłka obieramy i tarkujemy na małych oczkach dodajemy do masy wraz z olejem. Ponownie mieszamy, gotową masę wlewamy do papilotek i pieczemy 15 min w 170-180 stopniach.
Malinowe babeczki
Proste, wilgotne muffiny z dużą porcją malin!
Prosty przepis dla każdego, nie ma w nim trudnego :)
Jeśli nie lubisz malin śmiało dodaj co…Read More
Cynamonowe babeczki
Składniki
9 sztuk
Ciasto
3 jajka
2 łyżeczki cynamonu
2 łyżki cukru
2 łyżki sypkiego maku
125 ml wody gazowanej
2 łyżki olej…Read More
Dyniowe muffiny
Pyszne muffiny na bazie dyniowego musu! To jest idealny przepis na wykorzystanie miąższu, który został Wam po wydrążeniu dyni na haaloweenowy lam…Read More
Owsiane muffiny
Muffiny bardzo wilgotne, wyrośnięte i pyszne!
Jeśli na co dzień nie używacie mąki pszennej możecie zastąpić ją mąką kukurydzianą, a zamias…Read More
Czekoladowe babeczki
Składniki
6 sztuk
30 g rozpuszczonego masła lub oleju
3 łyżki kakao
3 łyżki mąki
3 łyżki cukru
2 łyżki jogurtu naturalnego …Read More
To już wiem co będzie jutro do kawy,super pomysł. 😃
OdpowiedzUsuńmarcelkowa.blogspot.com
Ja się chętnie poczęstuję ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają smakowicie!
OdpowiedzUsuńwyglądają jak opieczone kawałki jabłek :) pysznie :)
OdpowiedzUsuńPrzepis wypróbowany,po prostu PYCHA!
OdpowiedzUsuń