sobota, 10 października 2015

Jabłkowe muffiny




Składniki (ok.12 szt.) : 

- 2 jajka
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier waniliowy 
- 2 łyżki oleju 
- 2-3 jabłka

Wykonanie :

Białka ubijamy na sztywno z cukrem, następnie dodajemy żółtka, proszek, cukry, przesianą mąkę. Wszystko mieszamy. Jabłka obieramy i tarkujemy na małych oczkach dodajemy do masy wraz z olejem. Ponownie mieszamy, gotową masę wlewamy do papilotek i pieczemy 15 min w 170-180 stopniach. 





SMACZNEGO! 

Powiązane wpisy:

  • Malinowe babeczki Proste, wilgotne muffiny z dużą porcją malin!  Prosty przepis dla każdego, nie ma w nim trudnego :) Jeśli nie lubisz malin śmiało dodaj co… Read More
  • Cynamonowe babeczki Składniki  9 sztuk  Ciasto 3 jajka 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki cukru 2 łyżki sypkiego maku 125 ml wody gazowanej  2 łyżki olej… Read More
  • Dyniowe muffiny Pyszne muffiny na bazie dyniowego musu! To jest idealny przepis na wykorzystanie miąższu, który został Wam po wydrążeniu dyni na haaloweenowy lam… Read More
  • Owsiane muffiny Muffiny bardzo wilgotne, wyrośnięte i pyszne!  Jeśli na co dzień nie używacie mąki pszennej możecie zastąpić ją mąką kukurydzianą, a zamias… Read More
  • Czekoladowe babeczki Składniki  6 sztuk  30 g rozpuszczonego masła lub oleju 3 łyżki kakao 3 łyżki mąki 3 łyżki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego … Read More

5 komentarzy: