sobota, 10 października 2015

Jabłkowe muffiny




Składniki (ok.12 szt.) : 

- 2 jajka
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier waniliowy 
- 2 łyżki oleju 
- 2-3 jabłka

Wykonanie :

Białka ubijamy na sztywno z cukrem, następnie dodajemy żółtka, proszek, cukry, przesianą mąkę. Wszystko mieszamy. Jabłka obieramy i tarkujemy na małych oczkach dodajemy do masy wraz z olejem. Ponownie mieszamy, gotową masę wlewamy do papilotek i pieczemy 15 min w 170-180 stopniach. 





SMACZNEGO! 

Powiązane wpisy:

  • Muffiny z nutellą Składniki : - 1/3 szklanki oleju - 3/4 szklanki brązowego cukru - 3 jajka - cukier waniliowy - 1 i 1/2 szklanki mąki - 2 łyżeczki proszk… Read More
  • Babeczki "Zebry" Składniki(ok.12 szt): -4 jajka -3 łyżki kakao  -2 łyżki oleju  -3 łyżki mąki -łyżeczka proszku do pieczenia  -2 łyżki cukru&… Read More
  • Czekoladowo-waniliowe muffiny Składniki( ok. 12 sztuk) : - 2 łyżki cukru pudru - 5 jajek - 1 szklanka wody gazowanej - 2 łyżeczki proszku do pieczeni - 1/2 szklanki ole… Read More
  • Jagodowe babeczki Składniki:  -4 jajka -1 szklanka cukru -400 ml maślanki - 1/2 szklanki oleju -2 łyżeczki proszku -3 szklanki mąki  Wykonanie:&… Read More
  • Truskawkowe muffiny Składniki ( ok.15 sztuk):  - 3 jajka -500 g truskawek -4 łyżki cukru -3 łyżki zmielonych migdałów (można dodać więcej ) -2 łyżeczki pro… Read More

5 komentarzy: