sobota, 10 października 2015

Jabłkowe muffiny




Składniki (ok.12 szt.) : 

- 2 jajka
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier waniliowy 
- 2 łyżki oleju 
- 2-3 jabłka

Wykonanie :

Białka ubijamy na sztywno z cukrem, następnie dodajemy żółtka, proszek, cukry, przesianą mąkę. Wszystko mieszamy. Jabłka obieramy i tarkujemy na małych oczkach dodajemy do masy wraz z olejem. Ponownie mieszamy, gotową masę wlewamy do papilotek i pieczemy 15 min w 170-180 stopniach. 





SMACZNEGO! 

Powiązane wpisy:

  • Babeczki z kremem czekoladowym Składniki (12 sztuk):  ciasto : -4 jajka -2 łyżki cukru -300 g kefiru -4 łyżki oleju - 7-8 łyżek mąki - łyżeczka proszku do pieczeni… Read More
  • Babeczki z makiem Składniki:  - 50 g maku -1,5 szklanki mąki -4 jajka  -5 łyżek cukru lub ksylitolu -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 szklanka mleka -60… Read More
  • Pulchniutkie babeczki :) Jeden z najstarszych przepisów w moim notatniku to właśnie ten na babeczki. Zawsze wychodzą przepyszne :) Do środka można dodać m.in. dżem, czekoladę… Read More
  • Pijane muffinki Składniki(12 dużych muffinek):  -4 jajka -200 g krówek -1 szklanka cukru -1 szklanka maślanki -1 szklanka likieru ( ja użyłam kawowego) -2 … Read More
  • Marchewkowe babeczki :) Tym razem coś mniej słodkiego.. Marchewkowe muffinki ! :) Robiliście kiedyś ?  Składniki (ok.20-25 sztuk): -4 jajka -1 szklanka cukru -cuk… Read More

5 komentarzy: