piątek, 22 lipca 2016

Jagodowe babeczki


Składniki: 
-4 jajka
-1 szklanka cukru
-400 ml maślanki
- 1/2 szklanki oleju
-2 łyżeczki proszku
-3 szklanki mąki 

Wykonanie: 
Białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy żółtka, cukier, maślankę, olej i proszek z mąką(koniecznie przesiana). Gotową masę przelewamy do papierowych papilotek. I na wierzch dodajemy po łyżeczce jagód. Pieczemy ok.25 min w 180 stopniach.



Powiązane wpisy:

  • Mini babeczki Mini babeczki idealne do koszyczka wielkanocnego kiedy chcemy mieć w nim swój własny wypiek. Wykorzystałam do tego mini foremki sylikonowe w kształ… Read More
  • Babeczki ze słonecznikiem Składniki(9 sztuk): -2 jajka -200 ml mleka -50 g cukru lub ksylitolu/erytrolu/cukru brązowego -1 łyżeczka proszku do pieczenia -200 g mąki… Read More
  • Waniliowe muffiny z polewą karmelową Składniki 9 sztuk  Ciasto 3 jajka  1 szklanka mąki cukier waniliowy  kilka kropelek olejku waniliowego  80 g cukru 2 łyżecz… Read More
  • Babeczki z herbatnikami Składniki 12 sztuk  2 jajka 400 g jogurtu naturalnego 120 g herbatników 1/3 szklanki oleju 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do piec… Read More
  • Malinowe babeczki Proste, wilgotne muffiny z dużą porcją malin!  Prosty przepis dla każdego, nie ma w nim trudnego :) Jeśli nie lubisz malin śmiało dodaj co… Read More

0 komentarze:

Prześlij komentarz