niedziela, 11 grudnia 2016

Babeczki z makiem


Składniki: 

- 50 g maku
-1,5 szklanki mąki
-4 jajka 
-5 łyżek cukru lub ksylitolu
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-1 szklanka mleka
-60 ml oleju

dodatkowo: 
-budyń + mleko do przygotowania 
-biała czekolada 
-posypka

Biała ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka, cukier i mieszamy. Następnie olej, mleko a na końcu przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mak. Gotową masę przelewamy do papilotek i pieczemy ok.25 min. Wystudzone nadziewamy wcześniej przygotowanym budyniem według przepisu na opakowaniu. Nadziewać możemy cieniutką końcówką do dekoracji kremów. Dekorujemy białą czekoladą(rozpuszczoną w kąpieli wodnej) i posypką. 



0 komentarze:

Prześlij komentarz