Bardzo proste i pyszne, każdy poradzi sobie z wykonaniem!
Zachęcam do próbowanie i wysylania zdjęć swoich wypieków do mnie :)
Składniki
podłużna foremka dł. 27 cm
- 3 jajka
- 200 g jogurtu naturalnego
- 300 g mąki pszennej
- 150 g cukru trzcinowego
- 1/2 szklanki oleju
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 400 g malin
Przygotowanie
Jajka ucieramy na puch z cukrami do uzyskania puszystej masy.Wlewamy jogurt, mieszamy do połączenia się wszystkich składników. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem. Na koniec olej. Mieszamy dokładnie aby być pewnym, że wszystko się połączyło w jednolitą masę. Maliny myjemy następnie można oprószyć je mąka przed dodaniem do masy(nie jest to jednak konieczne) i dodajemy do miski z ciastem. Wszystko delikatnie mieszamy. Ciasto wlewamy do foremki wyłożonej papierem(można część malin ułożyć na wierzchu) i pieczemy około 40 min w 180 stopniach. Należy pilnować aby ciasto się zbyt nie zrumieniło.
Super przepis. Proste ciasto ale na pewno przepyszne.
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie
OdpowiedzUsuńPycha! Świetny pomysł. Już zapisuję przepis :)
OdpowiedzUsuń