- 1 budyń
- 1/2 l mleka
- 1 łyżka cukru
- 200 ml śmietany 30%
- 1 łyżka cukru pudru
- opakowanie herbatników
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu z 1 łyżką cukru. Następnie studzimy i dzielimy na 2 szklanki. Następnie kruszmy herbatniki i dodajemy na budyń. Następnie ubijamy śmietanę 30% na sztywno z cukrem pudrem i nakładamy na herbatniki. Chłodzimy ok. 1h w lodówce.
SMACZNEGO!
takie proste, a takie cudo :) mmmmmm...
OdpowiedzUsuńdokładnie!
UsuńDopiero tu weszłam i takie WOW! Ge-nia-lny blog! Na pewno będę tu często. Deser taki prosty i taki... domowy, taki fajny! :D W końcu znalazłam bloga dla siebie :DD
OdpowiedzUsuńDziękuję za miłe słowa :) Polecam dodać moją stronę na facebooku wtedy informacje o nowościach na bieżąco! :)
Usuń