niedziela, 24 stycznia 2016

Deser z bitą śmietaną


- 1 budyń
- 1/2 l mleka
- 1 łyżka cukru
- 200 ml śmietany 30%
- 1 łyżka cukru pudru
- opakowanie herbatników

Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu z 1 łyżką cukru. Następnie studzimy i dzielimy na 2 szklanki. Następnie kruszmy herbatniki i dodajemy na budyń. Następnie ubijamy śmietanę 30% na sztywno z cukrem pudrem i nakładamy na herbatniki. Chłodzimy ok. 1h w lodówce.



SMACZNEGO! 



4 komentarze:

  1. Dopiero tu weszłam i takie WOW! Ge-nia-lny blog! Na pewno będę tu często. Deser taki prosty i taki... domowy, taki fajny! :D W końcu znalazłam bloga dla siebie :DD

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za miłe słowa :) Polecam dodać moją stronę na facebooku wtedy informacje o nowościach na bieżąco! :)

      Usuń