Ciasto : - 1 i 1/2 szklanki mąki - 100 g cukru - 2 jajka - kostka masła Wszystkie składniki łączymy i zagniatamy w kulkę. Ciasto rozkładamy na blaszce i podpiekamy w piekarniku ok.10min Masa serowa : - 1kg sera ( może być w wiaderku lub kostce ) - 8 jajek - 250 g cukru - 2 łyżki mąki - 300 ml śmietany 30% Ser mieszamy z cukrem, dodajemy jajka i ubitą na sztywno śmietanę 30% na koniec dodajemy mąke . Gotową masę przelewamy na podpieczone ciasto. Pieczemy dalej w 170 stopnich ok.60-70 min.Gdy wystygie polewamy rozpuszczoną czekoladą i malinami :) SMACZNEGO !
Sernik 'Krówka'
Spód :
- 2 paczki ciastek owsianych lub innych, które lubisz ok.300
g(jeśli przygtowujesz bez glutenu wybierz takie, które są bez niego)
- ½…Read More
Sernik bezglutenowy
Ciasto:
- kostka masła
- 2,5-3 szklanki mąki kukurydzianej
- szklanka cukru trzcinowego drobnego
- pół łyżeczki bezglutenowego proszku do p…Read More
Sernik z musem malinowym
Składniki:
- 300 g płatków kukurydzianych (jeśli przygotowujesz ciasto bez glutenu upewnij się, że płatki kukurydziane nie zawierają nawet śladowyc…Read More
Uwielbiam serniki! Twój wygląda pięknie!
OdpowiedzUsuńSernik z malinami to mój ideał :) Przepysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńwygląda to na prawdę cudnie! Chyba wypróbuję u siebie ;) do kawki jak znalazł :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiamy <3