W jednej misce mieszamy składniki mokre a w drugiej suche na końcu łączymy razem w dosyć gęstą masę. Wlewamy do papilotek na koniec dodajemy po łyżeczce powideł. Pieczemy ok.25-30 min w 180 stopniach. Po upieczeniu studzimy. W miedzy czasie ubijamy na sztywno śmietanę z cukrem i na końcu dodajemy barwnik. Gotowy krem wykładamy na zimne muffiny.
Dyniowe muffiny
Pyszne muffiny na bazie dyniowego musu! To jest idealny przepis na wykorzystanie miąższu, który został Wam po wydrążeniu dyni na haaloweenowy lam…Read More
Muffiny renifery
To
babeczki idealne na święta, kiedy nasz stół jest przepełniony pysznym jedzeniem,
a nie mamy już czasu, by piec ciasto. Świątecznie udekorowane…Read More
Owsiane muffiny
Muffiny bardzo wilgotne, wyrośnięte i pyszne!
Jeśli na co dzień nie używacie mąki pszennej możecie zastąpić ją mąką kukurydzianą, a zamias…Read More
Cynamonowe babeczki
Składniki
9 sztuk
Ciasto
3 jajka
2 łyżeczki cynamonu
2 łyżki cukru
2 łyżki sypkiego maku
125 ml wody gazowanej
2 łyżki olej…Read More
Czekoladowe babeczki
Składniki
6 sztuk
30 g rozpuszczonego masła lub oleju
3 łyżki kakao
3 łyżki mąki
3 łyżki cukru
2 łyżki jogurtu naturalnego …Read More
urocze są! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)