poniedziałek, 12 czerwca 2017

Kruche rogaliki z truskawkami



Składniki (około 50 sztuk):

- 4 żółtka
- 200 g masła
- 2 i 1/2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 1 łyżka gęstej śmietany
-  200 g pokrojonych truskawek 

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wrzucamy do miski, zagniatamy. Ciasto powinno dać uformować się w kulkę. Następnie, rozwałkowujemy je na około 0,5cm grubości i wycinamy trójkąty. Na środek trójkąta dajemy 3-4 kawałki truskawek i zwijamy od najszerszej części trójkąta. Gotowe rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch każdego smarujemy białkiem. Pieczemy około 15 min w 180 stopniach. 

SMACZNEGO :) 


0 komentarze:

Prześlij komentarz