czwartek, 7 września 2017

Krem dla łasuchów


Krem, który widzicie jest bardzo ale to bardzo słodki. Smakiem przypomina nadzienie mlecznej kanapki, którą możecie kupić w każdym sklepie. Do czego użyć takiego kremu? 
Najlepszą opcją według mnie jest wykorzystanie biszkoptów, które wcześniej warto nasączyć np. kawą czy sokiem z cytryny. Biszkopty w połączeniu z tym kremem sprawdzą się idealnie jako deser dla łasuchów. Innym rozwiązaniem może być przełożenie ciasta tym kremem czy tortu. Ewentualnie zjedzenie go samego np. z sosem czekoladowym ;)

Składniki
- 3/4 szklanki mleka
- 2 szklanki mleka w proszku 
- 1 szklanka cukru
- 200 g masła 
- 2 cukry waniliowe

Mleko należy zagotować z cukrami i ostudzić. Następnie ucieramy masło dodając zimne mleko z cukrami i porcjami mleko w proszku. Gotowy krem dokładnie wyrabiamy do otrzymania gładkiej konsystencji. 


Powiązane wpisy:

  • Chrupiące gofry :) Chyba nie znam kogoś kto nie lubi gofrów.. Cieplutkie z dżem.. MNIAM! :) Składniki ( ok.16) :  - 500g mąki  - 2 łyżki cukru  - … Read More
  • Gofry dyniowe Gofry dyniowe.. czyli coś zupełnie innego niż tradycyjne gofry znad morza.  Ewa z BaBy w kuchni zainspirowała mnie do wypróbowania jej… Read More
  • Krem dla łasuchów Krem, który widzicie jest bardzo ale to bardzo słodki. Smakiem przypomina nadzienie mlecznej kanapki, którą możecie kupić w każdym sklepie. Do cz… Read More

1 komentarz: