Zaczynamy od ubijania białek na sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier, żółtka delikatnie mieszamy aby masa była puszysta. Kolejno przesianą mąkę z proszkiem, olej. Gotową masę przelewamy do papilotek i pieczemy przez 15-20 minut w 180 stopniach. Następnie studzimy. Krem zaczynamy od ubicia na sztywno śmietany. Następnie dodajemy cukier i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Chłodzimy w lodówce. Karmel, na patelni rozpuszczamy masło, następnie dodajey cukier. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru i dodajemy małymi porcjami śmietanę. Kiedy otrzymamy gładki, brązowy kolor ściągamy z ognia i zostawiam do przestygnięcia. Kiedy babeczki nie są już ciepłe nakładamy krem a następnie polewamy karmelem.
Mini babeczki
Mini babeczki idealne do koszyczka wielkanocnego kiedy chcemy mieć w nim swój własny wypiek.
Wykorzystałam do tego mini foremki sylikonowe w kształ…Read More
Owsiane muffiny
Muffiny bardzo wilgotne, wyrośnięte i pyszne!
Jeśli na co dzień nie używacie mąki pszennej możecie zastąpić ją mąką kukurydzianą, a zamias…Read More
Malinowe babeczki
Proste, wilgotne muffiny z dużą porcją malin!
Prosty przepis dla każdego, nie ma w nim trudnego :)
Jeśli nie lubisz malin śmiało dodaj co…Read More
Babeczki z herbatnikami
Składniki
12 sztuk
2 jajka
400 g jogurtu naturalnego
120 g herbatników
1/3 szklanki oleju
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do piec…Read More
O jej, ale słodkość :) Z wielką chęcią bym się już zaczęła tym zajadać już teraz.
OdpowiedzUsuń