Składniki
9 sztuk
Ciasto
- 3 jajka
- 2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki sypkiego maku
- 125 ml wody gazowanej
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 6 łyżek mąki
Krem
- 250 g śmietany 30%
- 250 g serka mascarpone
- 3 łyżki cukru
- czerwony barwnik
Wykonanie
Białka ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy żółtka, cukier, mak i cynamon. Mieszamy i na koniec olej, wodę oraz przesianą mąkę z proszkiem. Gotową masę przelewamy do papilotek i pieczemy przez 15 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu możemy babeczki udekorować kremem. Śmietanę 30% ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone, cukier oraz odrobinę czerwone barwnika. Gotowy przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy.
0 komentarze:
Prześlij komentarz