Wykonanie Białka ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy żółtka, cukier, mak i cynamon. Mieszamy i na koniec olej, wodę oraz przesianą mąkę z proszkiem. Gotową masę przelewamy do papilotek i pieczemy przez 15 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu możemy babeczki udekorować kremem. Śmietanę 30% ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone, cukier oraz odrobinę czerwone barwnika. Gotowy przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy.
Pijane muffinki
Składniki(12 dużych muffinek):
-4 jajka
-200 g krówek
-1 szklanka cukru
-1 szklanka maślanki
-1 szklanka likieru ( ja użyłam kawowego)
-2 …Read More
Babeczki z kremem czekoladowym
Składniki (12 sztuk):
ciasto :
-4 jajka
-2 łyżki cukru
-300 g kefiru
-4 łyżki oleju
- 7-8 łyżek mąki
- łyżeczka proszku do pieczeni…Read More
Marchewkowe babeczki :)
Tym razem coś mniej słodkiego.. Marchewkowe muffinki ! :) Robiliście kiedyś ?
Składniki (ok.20-25 sztuk):
-4 jajka
-1 szklanka cukru
-cuk…Read More
Pulchniutkie babeczki :)
Jeden z najstarszych przepisów w moim notatniku to właśnie ten na babeczki. Zawsze wychodzą przepyszne :) Do środka można dodać m.in. dżem, czekoladę…Read More
Babeczki z makiem
Składniki:
- 50 g maku
-1,5 szklanki mąki
-4 jajka
-5 łyżek cukru lub ksylitolu
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-1 szklanka mleka
-60…Read More
0 komentarze:
Prześlij komentarz