piątek, 2 lutego 2018

Brownie z orzechami



Składniki
blaszka 24x24cm 

230 g masła lub margaryny
130 g cukru brązowego
3 łyżki kakao
100 g mąki
50-70g orzechów arachidowych
100 ml wody 
3 jajka

Wykonanie 

Wodę wraz z tłuszczem, cukrem zagotowujemy w garnku, następnie dodajemy kakao i mieszamy do uzsykanie jedolitej masy. Studzimy, następnie dodajemy jajka, orzechy oraz mąkę. Gotową masę przelewamy na wyłożoną papierem blaszkę i pieczemy przez 25 min w 180 stopniach. 

Powiązane wpisy:

  • Kostka piernikowa Pyszny, szybki i łatwy piernik! Kiedy zapomnieliście zrobić ciasto na piernik, które powinno leżakowac przez dłuższy czas ten przepis jest świetną … Read More
  • Ciasto marchewkowe Ciasto marchewkowe to bardzo szybkie i pyszne ciasto. Smak ma w sobie nutę piernika. Do tych, którzy nie przepadają za marchewką, jest niewyczuwa… Read More
  • Brownie Brownie.. czyli mocno czekoladowe ciasto na bazie dużej ilości czekolady. Jest to świetny przepis dla łasuchów i kogoś kto nie lubi długo stać w k… Read More
  • Ciasto czekoladowe ze świąteczną dekoracją Szybkie i bardzo proste ciasto dla każdego. Szczególnie dla początkujących, którzy boją się wypieków. Ciasto śmiało można przekładać ulubionymi kre… Read More
  • Chatka piernikowa + szablon Chatka piernikowa to idealny pomysł na własnoręczną  dekorację stołu świątecznego!  Nada się również jako prezent dla najbliższej osoby,… Read More

2 komentarze:

  1. Mmm brownie z orzechami to pyszności! Nie ma opcji aby skończyć na 1 kawałku :)
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny przepis na smaczne brownie ;)

    OdpowiedzUsuń