piątek, 2 lutego 2018

Brownie z orzechami



Składniki
blaszka 24x24cm 

230 g masła lub margaryny
130 g cukru brązowego
3 łyżki kakao
100 g mąki
50-70g orzechów arachidowych
100 ml wody 
3 jajka

Wykonanie 

Wodę wraz z tłuszczem, cukrem zagotowujemy w garnku, następnie dodajemy kakao i mieszamy do uzsykanie jedolitej masy. Studzimy, następnie dodajemy jajka, orzechy oraz mąkę. Gotową masę przelewamy na wyłożoną papierem blaszkę i pieczemy przez 25 min w 180 stopniach. 

2 komentarze:

  1. Mmm brownie z orzechami to pyszności! Nie ma opcji aby skończyć na 1 kawałku :)
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny przepis na smaczne brownie ;)

    OdpowiedzUsuń