Składniki blaszka 24x24cm 230 g masła lub margaryny 130 g cukru brązowego 3 łyżki kakao 100 g mąki 50-70g orzechów arachidowych 100 ml wody 3 jajka Wykonanie Wodę wraz z tłuszczem, cukrem zagotowujemy w garnku, następnie dodajemy kakao i mieszamy do uzsykanie jedolitej masy. Studzimy, następnie dodajemy jajka, orzechy oraz mąkę. Gotową masę przelewamy na wyłożoną papierem blaszkę i pieczemy przez 25 min w 180 stopniach.
Kostka piernikowa
Pyszny, szybki i łatwy piernik! Kiedy zapomnieliście zrobić ciasto na piernik, które powinno leżakowac przez dłuższy czas ten przepis jest świetną …Read More
Ciasto marchewkowe
Ciasto marchewkowe to bardzo szybkie i pyszne ciasto. Smak ma w sobie nutę piernika. Do tych, którzy nie przepadają za marchewką, jest niewyczuwa…Read More
Brownie
Brownie.. czyli mocno czekoladowe ciasto na bazie dużej ilości czekolady. Jest to świetny przepis dla łasuchów i kogoś kto nie lubi długo stać w k…Read More
Chatka piernikowa + szablon
Chatka piernikowa to idealny pomysł na własnoręczną dekorację stołu świątecznego!
Nada się również jako prezent dla najbliższej osoby,…Read More
Mmm brownie z orzechami to pyszności! Nie ma opcji aby skończyć na 1 kawałku :)
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Świetny przepis na smaczne brownie ;)
OdpowiedzUsuń