czwartek, 15 lutego 2018

Łaciata babka


Babka piaskowa w dodatku marmurkowa to doskonałe ciasto do kawy czy herbaty. Szybka i prosta w wykonaniu a w dodatku zawsze się udaje! 

Składniki
blaszka 24x12
  • 180 g mąki pszennej 
  • 180 g mąki ziemniaczanej 
  • 120 ml oleju 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • 100 g cukru
  • cukier waniliowy 
  • 4 jajka 
  • 2 łyżki kakao

Wykonanie 
Jajka wraz z cukrami ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy mąki wraz z proszkiem. Na koniec dodajemy olej. 3/4 powstałej masy przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia a do 1/4 dodajemy kakao i energicznie mieszamy. Następnie wylewamy na wierzch jasnego ciasta. 
Pieczemy przez około 50 min w 180 stopniach. 

Powiązane wpisy:

  • Babka na majonezie Babka z dodatkiem majonezu to ciasto o sypkiej konsystencji. Idealny dodatek do świątecznej kawy czy herbaty.  Składniki forma do babki&… Read More
  • Czekoladowe marchewki Proste czekoladowe ciasto w marchewkowej odsłonie.  Jeśli lubisz zaskakiwać innych, wypróbuj!  Składniki okrągła forma o średnicy 21c… Read More
  • Babka gotowana w wodzie Składniki :  - 6 jajek - 1 kostka masła - 1 szklanka cukru - 1 szklanka mąki pszennej - 1 szklanka mąki ziemniaczanej - 1 opakowan… Read More
  • Łaciata babka Babka piaskowa w dodatku marmurkowa to doskonałe ciasto do kawy czy herbaty. Szybka i prosta w wykonaniu a w dodatku zawsze się udaje!  S… Read More
  • Ciasto marchewkowe Ciasto marchewkowe to bardzo szybkie i pyszne ciasto. Smak ma w sobie nutę piernika. Do tych, którzy nie przepadają za marchewką, jest niewyczuwa… Read More

0 komentarze:

Prześlij komentarz