Babka piaskowa w dodatku marmurkowa to doskonałe ciasto do kawy czy herbaty. Szybka i prosta w wykonaniu a w dodatku zawsze się udaje!
Składniki
blaszka 24x12
- 180 g mąki pszennej
- 180 g mąki ziemniaczanej
- 120 ml oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g cukru
- cukier waniliowy
- 4 jajka
- 2 łyżki kakao
Wykonanie
Jajka wraz z cukrami ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy mąki wraz z proszkiem. Na koniec dodajemy olej. 3/4 powstałej masy przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia a do 1/4 dodajemy kakao i energicznie mieszamy. Następnie wylewamy na wierzch jasnego ciasta.
Pieczemy przez około 50 min w 180 stopniach.
0 komentarze:
Prześlij komentarz