czwartek, 19 lipca 2018

Owsiane muffiny


Muffiny bardzo wilgotne, wyrośnięte i pyszne! 
Jeśli na co dzień nie używacie mąki pszennej możecie zastąpić ją mąką kukurydzianą, a zamiast oleju użyć kokosowego lub rozpuszczonego masła. Najlepiej smakują tego samego dnia :) 

Składniki 
9 sztuk 
  • szklanka mąki owsianej 
  • szklanka mąki pszennej
  • pół szklanki oleju
  • szklanka mleka
  • łyżeczka proszku do pieczenia 
  • 2 jajka
  • maliny
Wykonanie 
Mokre składniki mieszamy w osobnej misce niż suche. Następnie mokre przelewamy do suchych i energicznie mieszamy do połączenia się wszystkich składników. Gotowe ciasto wlewamy do papilotek, na wierzch układamy maliny lub inne ulubione owoce. Pieczemy 25-30 min w 180 stopniach. 



Powiązane wpisy:

  • Mini babeczki Mini babeczki idealne do koszyczka wielkanocnego kiedy chcemy mieć w nim swój własny wypiek. Wykorzystałam do tego mini foremki sylikonowe w kształ… Read More
  • Malinowe babeczki Proste, wilgotne muffiny z dużą porcją malin!  Prosty przepis dla każdego, nie ma w nim trudnego :) Jeśli nie lubisz malin śmiało dodaj co… Read More
  • Owsiane muffiny Muffiny bardzo wilgotne, wyrośnięte i pyszne!  Jeśli na co dzień nie używacie mąki pszennej możecie zastąpić ją mąką kukurydzianą, a zamias… Read More
  • Cynamonowe babeczki Składniki  9 sztuk  Ciasto 3 jajka 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki cukru 2 łyżki sypkiego maku 125 ml wody gazowanej  2 łyżki olej… Read More
  • Dyniowe muffiny Pyszne muffiny na bazie dyniowego musu! To jest idealny przepis na wykorzystanie miąższu, który został Wam po wydrążeniu dyni na haaloweenowy lam… Read More

0 komentarze:

Prześlij komentarz