środa, 11 lipca 2018

Ryżowe ciasteczka z dodatkiem oleju kokosowego


Pyszne kruche ciasteczka, idealne do kawy. To prosty przepis z łatwo dostępnych składników, który sprawi, że twoja bezglutenowa kuchnia będzie pyszna!

Składniki
(na ok. 30–35 ciasteczek)

Składniki
  • 200 g mąki ryżowej
  • 3 żółtka
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 120 ml mleka
  • 1 łyżeczka sody
Przygotowanie
Wszystkie wyżej wymienione składniki łączymy ze sobą do uzyskania jednolitego ciasta. Gotowe ciasto chłodzimy w lodówce przez ok. 40 minut. Następnie formujemy kulki, lekko je spłaszczamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy przez ok. 15–20 minut w 180 stopniach. Uważamy, żeby za mocno się nie przypiekły.

0 komentarze:

Prześlij komentarz