Pyszne
kruche ciasteczka, idealne do kawy. To prosty przepis z łatwo
dostępnych składników, który sprawi, że twoja bezglutenowa
kuchnia będzie pyszna!
Składniki
(na
ok. 30–35 ciasteczek)
Składniki
- 200 g mąki ryżowej
- 3 żółtka
- 2 łyżki cukru brązowego
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 120 ml mleka
- 1 łyżeczka sody
Przygotowanie
Wszystkie
wyżej wymienione składniki łączymy ze sobą do uzyskania
jednolitego ciasta. Gotowe ciasto chłodzimy w lodówce przez ok. 40
minut. Następnie formujemy kulki, lekko je spłaszczamy i układamy
na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy
przez ok. 15–20 minut w 180 stopniach. Uważamy, żeby za mocno się
nie przypiekły.
0 komentarze:
Prześlij komentarz