środa, 11 lipca 2018

Ryżowe ciasteczka z dodatkiem oleju kokosowego


Pyszne kruche ciasteczka, idealne do kawy. To prosty przepis z łatwo dostępnych składników, który sprawi, że twoja bezglutenowa kuchnia będzie pyszna!

Składniki
(na ok. 30–35 ciasteczek)

Składniki
  • 200 g mąki ryżowej
  • 3 żółtka
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 120 ml mleka
  • 1 łyżeczka sody
Przygotowanie
Wszystkie wyżej wymienione składniki łączymy ze sobą do uzyskania jednolitego ciasta. Gotowe ciasto chłodzimy w lodówce przez ok. 40 minut. Następnie formujemy kulki, lekko je spłaszczamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy przez ok. 15–20 minut w 180 stopniach. Uważamy, żeby za mocno się nie przypiekły.

Powiązane wpisy:

  • Piernikowy domek Przepis na domek zawiera tyle składników aby utworzyć z niego wszystkie elementy konstrukcyjne domu, powierzchnię pod domek oraz elementy dodatkowe… Read More
  • Ryżowe ciasteczka z dodatkiem oleju kokosowego Pyszne kruche ciasteczka, idealne do kawy. To prosty przepis z łatwo dostępnych składników, który sprawi, że twoja bezglutenowa kuchnia będzie p… Read More
  • Maślane ciasteczka Składniki 50 sztuk  250 g masła 1 jajko + żółtko  100 g cukru 400 g mąki  sok z dwóch cytryn  Dodatkowo  tab… Read More
  • Pszenne okienka Składniki 50 sztuk  250 g margaryny 1 jajko + żółtko 220 g cukru 2 łyżki jogurtu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1-2 łyżki cynamonu&nb… Read More
  • Miodowe pierniczki Składniki 50 sztuk 250 g margaryny 150 g cukru brązowego 2 łyżki przyprawy do piernika 4 łyżki miodu 600 g mąki 1 jajko 1 łyżeczka sody Wyko… Read More

0 komentarze:

Prześlij komentarz