- szklanka mąki pszennej (może być kukurydziana aby ciastka były bezglutenowe) - 1/3 szklanki cukru pudru lub brązowego cukru - cukier waniliowy - skóra z pomarańczy - 2 żołtka - pół kostki zimnego masła - marmolada - sól Wszystkie składniki zagnieść i gotowe ciasto chłodzić w lodówce ok.1 godzinę, Formować kulki wielkości orzecha włoskiego następnie zrobić wgłębienie i dodać marmoladę. Piec 10-15 min w 180 stopniach.
Miodowe pierniczki
Składniki
50 sztuk
250 g margaryny
150 g cukru brązowego
2 łyżki przyprawy do piernika
4 łyżki miodu
600 g mąki
1 jajko
1 łyżeczka sody
Wyko…Read More
Maślane ciasteczka
Składniki
50 sztuk
250 g masła
1 jajko + żółtko
100 g cukru
400 g mąki
sok z dwóch cytryn
Dodatkowo
tab…Read More
Puszyste pierniczki
Tym razem mam dla Was przepis na pyszne i puszyste pierniczki!
Nie muszą leżakować żeby je zjeść to najważniejsze :)
Składnik…Read More
Piernikowy domek
Przepis na domek zawiera tyle składników aby utworzyć z niego wszystkie elementy konstrukcyjne domu, powierzchnię pod domek oraz elementy dodatkowe…Read More
Pszenne okienka
Składniki
50 sztuk
250 g margaryny
1 jajko + żółtko
220 g cukru
2 łyżki jogurtu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1-2 łyżki cynamonu&nb…Read More
ciasteczka w sam raz do kawy ;-)
OdpowiedzUsuń--------------------------------------------------------------
http://bit.ly/2exPe2V