wtorek, 16 lutego 2016

Czekoladowy sernik (bezglutenowy)


Ciasto : 
- kostka masła
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 5 łyżek cukru brązowego( może być zwykły jeśli nie masz takiego)
- 2 i 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego( jeśli nie masz problemów z glutenem dodaj zwykły)
- 3 żółtka
- 3 łyżki jogurtu naturalnego

Wszystkie składniki zagniatamy na jednolite ciasto. Następnie dzielimy na pół i jedną część mrozimy w zamrażalniku ok.30 min a drugą wykładamy na okrągłą lub kwadratową blaszkę wcześniej wysmarowaną masłem. Podpiekamy 15 min w piekarniku w 180 stopniach.

Masa :
- 1 kg sera w wiaderku
- 3 całe jajka + 3 białka z ciasta
- cukier waniliowy
- 1 budyń bezglutenowy  ( jeśli nie masz problemów z glutenem dodaj zwykły)
- łyżka mąki kukurydzianej

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą do powstania gładkiej masy. Na podpieczony spód wylewamy masę serową a następnie na wierzch należy zetrzeć na małych oczkach ciasto z zamrażalnika. Następnie piec przez 60 min w 180 stopniach. 

SMACZNEGO!


Powiązane wpisy:

  • Sernik z solonym karmelem Dzisiaj coś na przełamanie słodkości czyli sernik z solonym karmelem! Od jakiegoś czasu ten rodzaj karmelu stał się bardzo popularny, a czy Wy p… Read More
  • Sernik ma makowym spodzie Pyszny wilgotny serniczek na kruchym makowym spodzie to idealna  propozycja na świąteczny stół! :)  Składniki  blaszka 25x30 … Read More
  • Wafelkowy sernik Blaszka 24x24cm Spód: - 1 czekolada - 150 g płatków - 1/4 kostki masła Masło rozpuścić w garnuszku wraz z czekoladą. Gotową masę dodać… Read More
  • Sernik na ciasteczkowym spodzie Pyszny sernik z dodatkiem ulubionych ciastek..  Wilgotny, puszysty idealny do kawy czy herbaty.  Składniki  forma o średnicy … Read More
  • Waniliowy sernik Aromatyczny sernik na pysznym czekoladowym spodzie to idealny pomysł na coś słodkiego do kawy czy herbaty na każdą okazję. Puszysta masa serowa i… Read More

0 komentarze:

Prześlij komentarz