Składniki (ok.12 sztuk) : - 3 łyżki jogurtu naturalnego - 2 jajka - 1/2 szklanki oliwy - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 3 łyżki cukru brązowego - szczypta soli - 2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego - 2 szklanki mąki ryżowej - 250 g marmolady - 1 tabliczka czekolady do polewy np. Goplana bez glutenu ;) Najpierw w misce łączymy mokre składniki czyli jajka, jogurt,oliwa. Do masy dodajemy cukry,proszek, sól i mąkę. Mieszamy do powstania jednolitej masy. Następnie przelewamy ją do papilotek i pieczemy 20-25 min. Po upieczeniu muffiny nadziewamy marmoladą. I polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńMniammm.. Aż mi slika cienkie;) wygladają rewelacyjnie;)
OdpowiedzUsuńCudowne i jakie zdrowe! :)
OdpowiedzUsuńMuffinki pycha!!! Ja dodałam jeszcze słonecznik łuskany i żurawinę są bardziej wilgotne i jeszcze smaczniejsze �� POLECAM!!!!
OdpowiedzUsuń