piątek, 29 kwietnia 2016

Ciasteczka z czekoladą



Składniki : 

- 180 g masła 
- 1 jajko+jedno żółtko
- cukier waniliowy
- 2 szklanki mąki kukurydzianej
- 100 g cukru brązowego
- 2 łyżki mleka 
- 1 czekolada gorzka( bezglutenowa np. z goplany)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego

Czekoladę należy zetrzeć na małych oczkach na takie 'wiórki'. Masło, jajko,cukry,mleko, proszek wszystko to zagnieść i na koniec dodać wiórki czekoladowe i ponownie zagnieść gdy ciasto jest za suche należy dodać odrobinę mleka. Ciasto chłodzić w lodówce ok.30 min. Następnie formować małe kuleczki i spłaszczać. Następnie piec w piekarniku ok.20 min w 180 stopniach. 






0 komentarze:

Prześlij komentarz