sobota, 14 stycznia 2017

Czekoladowe ciasteczka z krówką


Składniki(ok.60 sztuk):
-500 g masy krówkowej
-250 g masła
-190 g cukru
- cukier waniliowy
- 1 czekolada gorzka
- 700 g mąki 

Wykonanie: 
Wszystkie składniki zagniatamy na gadką masę, następnie dzielimy na porcje i rozwałkowujemy bardzo cieniutko. Wycinamy wybrane kształty i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 6 minut w 180 stopniach. 

Powiązane wpisy:

  • Jogurtowe ciasteczka Pyszne, kruche ciasteczka idealne do kawy czy herbaty.  Aby zachować ich świeżość na dłużej należy przechowywać w metalowej puszce. Składni… Read More
  • Maślane ciasteczka Składniki 50 sztuk  250 g masła 1 jajko + żółtko  100 g cukru 400 g mąki  sok z dwóch cytryn  Dodatkowo  tab… Read More
  • Puszyste pierniczki Tym razem  mam dla Was przepis na pyszne i puszyste pierniczki!  Nie muszą leżakować żeby je zjeść to najważniejsze :) Składnik… Read More
  • Laski mikołaja Lecimy z przepisem na ciasteczka w kształcie lasek mikołaja. Święta niebawem może warto zrobić coś efektownego? :) SkładnikiNa około 50 sztuk Ciast… Read More
  • Chatka piernikowa + szablon Chatka piernikowa to idealny pomysł na własnoręczną  dekorację stołu świątecznego!  Nada się również jako prezent dla najbliższej osoby,… Read More

2 komentarze:

  1. Brzmi to naprawdę łatwo... i niesamowicie słodko! ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przyznam się szczerze, że mam słabość do masy krówkowej czy makowej. :/ Uwielbiam, niestety są wysoko kaloryczne i należy ostrożnie z takimi produktami w codziennej diecie.

    OdpowiedzUsuń