Składniki (blaszka kwadratowa lub okrągła): - 250 g herbatników - 600 ml śmietany 30% - 250 g serka mascarpone - 250 g płatków pszennych typu kangus - 2 czekolady białe - 2 czekolady gorzkie Wykonanie:
Rozpuszczamy każdy rodzaj czekolady w osobnej kąpieli wodnej i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie śmietanę 30% ubijamy na sztywno i dzielimy na dwie równe części. Do jednej dodajemy białą czekoladę a do drugiej ciemną i po 125 g serka. Następnie do każdej dodajemy po 120 g płatków i mieszamy. Na dno blaski układamy herbatniki, potem białą masę, herbatniki, ciemną masę i wierzch posypujemy resztką płatków. Chodzimy w lodówce najlepiej całą noc.
Sernik z musem malinowym
Składniki:
- 300 g płatków kukurydzianych (jeśli przygotowujesz ciasto bez glutenu upewnij się, że płatki kukurydziane nie zawierają nawet śladowyc…Read More
Sernik z ciasteczkami oreo
Składniki(okrągła blaszka):
-200g czekoladowych herbatników
-175g ciasteczek oreo
-600ml śmietany 30%
-300g sera z wiaderka
-5 łyżek cukru
-150g …Read More
Sernik na zimno
Tym razem przepis na sernik na zimno :) Prosty w wykonaniu, idealny na weekend ! Wcale nie potrzebujesz dużo składników do wykonania go ;)
Skł…Read More
Czekoladowa śnieżka
Składniki ( blaszka kwadrat) :
- paczka czekoladowych herbatników ( 200 g)
- 2 gorzkie czekolady
- 50 g masła
- 600 ml śmietany 30%
- …Read More
Babeczka w 3 minutyBabeczka w 3 minuty... jak? To bardzo proste i pyszne, świetny pomysł na deser dla niezapowiedzianych gości czy po postu wtedy kiedy nie mamy czasu na…Read More
Zrobiło mi się słodko na samą myśl! Nie wiem, ile bym tego zjadła, ale może warto spróbować? Ostatnio próbuję dietetycznych wersji ciast. I powiem szczerze, że są zachwycające. Naprawdę polecam. Jak się zacznie testować dostępne przepisy, to już ciężko wrócić do tradycyjnych wersji ciast:)
Zrobiło mi się słodko na samą myśl! Nie wiem, ile bym tego zjadła, ale może warto spróbować? Ostatnio próbuję dietetycznych wersji ciast. I powiem szczerze, że są zachwycające. Naprawdę polecam. Jak się zacznie testować dostępne przepisy, to już ciężko wrócić do tradycyjnych wersji ciast:)
OdpowiedzUsuń