sobota, 14 stycznia 2017

Czekoladowe ciasteczka z krówką


Składniki(ok.60 sztuk):
-500 g masy krówkowej
-250 g masła
-190 g cukru
- cukier waniliowy
- 1 czekolada gorzka
- 700 g mąki 

Wykonanie: 
Wszystkie składniki zagniatamy na gadką masę, następnie dzielimy na porcje i rozwałkowujemy bardzo cieniutko. Wycinamy wybrane kształty i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 6 minut w 180 stopniach. 

2 komentarze:

  1. Brzmi to naprawdę łatwo... i niesamowicie słodko! ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przyznam się szczerze, że mam słabość do masy krówkowej czy makowej. :/ Uwielbiam, niestety są wysoko kaloryczne i należy ostrożnie z takimi produktami w codziennej diecie.

    OdpowiedzUsuń