czwartek, 4 maja 2017

Blok czekoladowy


Skladniki : 
- 400 g mleka w proszku
- 2 łyżki cukru lub ksylitolu/erytrolu/cukru brązowego
- 250 g masła
- 1/2 szklanki wody
- 3 łyżki kakao
- 150 g herbatników
- 100 g białek czekolady
- 40 g orzechów ziemnych
- 3 batoniki typu 3BIT, TWIX

Przygotowanie:
Masło rozpuszczamy z wodą, kakaem i cukrem następnie studzimy.Mleko przesypujemy do miski i dodajemy pokruszone ciastka,czekoladę, orzechy i batoniki. Na koniec wlewamy naszą czekoladową masę i energicznie mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji masy. Następnie przekładamy do sylikonowej foremki lub blaszanej wyłożonej np. papierem do pieczenia i chodzimy w lodówce conajmniej jedną noc. 
Smacznego :)


0 komentarze:

Prześlij komentarz