wtorek, 2 maja 2017

Babeczki na bazie białej czekolady


Składniki( około 12 sztuk):
- 100 g białej czekolady
-150 g masła
- 2 jajka
- 250 ml mleka
- 10 łyżek mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- dżem
- 250 g śmietany 30%
- 250 g serka mascarpone
- 3 łyżki kakao
Przygotowanie:

Masło rozpuszczamy z czekolada i odstawiamy do przestygnięcia. Letnią masę przelewamy do miski, dodajemy jajka, mleko i na koniec przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Masa powinna być gęsta. Gotową przekładamy do papilotek, na koniec po łyżeczce dżemu do każdej muffinki. Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Gotowe studzimy i przygotowujemy czekoladowy krem. Śmietanę ubijamy na sztywno z serkiem i kakao jeśli lubimy słodkie kremy  możemy dodac cukier). Dekorujemy wedle uznania.


0 komentarze:

Prześlij komentarz