poniedziałek, 31 lipca 2017

Sernik z czerwoną porzeczką


Składniki (okrągła blaszka): 

-250 g margaryny 
-180 g ciastek czekoladowych
-180g białej czekolady
-100 g gorzkiej czekolady 90%
-100 g porzeczki 
-5 jajek
-1 kg sera w wiaderku 
-350 g jogurtu naturalnego (gęstego)
-1 łyżka mleka
-2 łyżki mąki ziemniaczanej
-cukier waniliowy 

Wykonanie: 

Gorzką czekoladę rozpuszczamy z margaryną, studzimy. Ciastka kruszymy na najmniejsze kawałki i mieszamy z lekko przestudzoną czekoladą z margaryną. Białką czekoladę rozpuszczamy z łyżką mleka i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Gotową masę z ciastek ukladamy na dnie okrągłej blaszki. Do miski wrzucamy ser, jogurt, jajka, cukier waniliowy oraz rozpuszczoną białą czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotową masę wylewamy na wcześniej przygotowany spód. Porzeczki myjemy, obieramy z ogonków jeśli mamy i wysypujemy na wierzch. Pieczemy w 180 stopniach przez 60 min. 

SMACZNEGO! :)

Powiązane wpisy:

  • Winne gruszki Pyszne wilgotne czekoladowe ciasto z galaretkowym musem na bazie białego wina z kawałkami owoców.. Wierzch okrywa biała warstwa bitej śmiet… Read More
  • Ciasto czekoladowe z gruszkami Składniki kwadratowa blaszka 24 x 24 cm -250 g masła -1 szklanka cukru/ksylitolu/erytrolu  -2 łyżki wody -1/2 szklanki mleka -6 ły… Read More
  • Kora Składniki blaszka 24x24  Ciasto  150 g orzechów włoskich posiekanych 100 g rodzynek 100 g wiórek kokosowych 1 łyżka mąki 1 łyże… Read More
  • Truskawkowe ciasto z kruszonką Sezon na truskawki w pełni więc dlaczego nie wykorzystać ich do ciasta?  Pyszne, puszyste na bazie jogurtu z dużą ilością kruszonki!  … Read More
  • Śliwkowiec Kruche ciasto ze śliwkami pokryte pianką!  Pszenna mąka zastąpiona kukurydzianą nadaje pięknego żółtego koloru. Smak? Pyszne, kruche idealne do… Read More

1 komentarz:

  1. Raz w życiu jadłam sernik z czerwoną porzeczką i bardzo mi smakował. Twój również wygląda bardzo smacznie :)

    OdpowiedzUsuń