piątek, 30 marca 2018

Jogurtowe ciasteczka

Pyszne, kruche ciasteczka idealne do kawy czy herbaty. 
Aby zachować ich świeżość na dłużej należy przechowywać w metalowej puszce.


Składniki
około 30 ciasteczek


  • 360 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100 g cukru
  • 100 g masła lub margaryny
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 2 żółtka

Wykonanie

Wszystkie składniki zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Masło lub margarynę możemy wyjąć z lodówki chwilę wcześniej aby łatwiej nam się połączyło z resztą. Gotowe ciasto chłodzimy w lodówce około 40 minut. Następnie rozwałkowujemy, wycinamy kształty i przekładamy na blaszkę i pieczemy przez około 12 min w 180 stopniach.


1 komentarz:

  1. Pysznie wyglądają te ciasteczka. Muszę je zrobić z córeczką :)

    OdpowiedzUsuń