Nie jest to zwykły deser tiramisu..
A co dodatkowego znajdziecie wewnątrz? Mus truskawkowy!
Idealne połączenie na walentynkowy deser 💓
Składniki
4 pucharki
- 2 jajka
- 200 g serka mascarpone
- 200-300 g zmiksowanych truskawek
- 200 g biszkoptów
- szklanka zaparzonej kawy
- kakao do dekoracji
- 1/3 szklanki cukru
Wykonanie
Na początku jajka należy sparzyć gorąca wodą. Następnie ubić na sztywną pianę białka. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę i wymieszać z serkiem. Na koniec wmieszać delikatnie białka. Gotowa masa może być dosyć rzadka jednak pod wpływem chłodzenia w lodówce masa zgęstnieje.
Na dno pucharków wylać warstwę truskawkowego musu na to kilka biszkoptów nasączonych kawą i trochę kremu. Kolejno biszkopty nasączone kawą i krem. Wierzch posypujemy kakao.
KONIECZNIE CHŁODZIMY W LODÓWCE CO NAJMNIEJ 5 GODZIN!
A najlepiej całą noc przed podaniem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz