- 120 g masła
- 2 szklanki mąki
- 4 łyżki cukru
- cukier waniliowy
Masa :
- 6-7 jabłek
- 1 kubek śmietany 18% ok.300 ml
- cukier waniliowy
- 4 jajka
- 3 łyżki cukru
Wszystkie składniki zagnieść aż do powstania gładkiego ciasta. Odstawić na 10-15min do zamrażalnika. Następnie wysmarować masłem formę do tarty i rozłożyć ciasto. Ponakuwać ciasto widelcem, podpiec ok 15-20min.
Jabłka umyć, obrać i pokroić na plastry. W misce wymieszać śmietanę, cukier, jajka. Na podpieczone ciasto wyłóż jabłka a następnie zalej je masą. Piecz jeszcze ok. 40-50 min.
SMACZNEGO !
To ciasto nigdy się nie nudzi i wszyscy chyba lubią :) łącznie ze mną :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://gotujzkarolka.blogspot.com/
PS: Obserwuję. Mogę liczyć na to samo?
❤