niedziela, 4 października 2015

Tarta z jabłkami






Ciasto : 

- 120 g masła
- 2 szklanki mąki
- 4 łyżki cukru 
- cukier waniliowy 

Masa : 

- 6-7 jabłek
- 1 kubek śmietany 18% ok.300 ml
- cukier waniliowy
- 4 jajka
- 3 łyżki cukru

Wszystkie składniki zagnieść aż do powstania gładkiego ciasta. Odstawić na 10-15min do zamrażalnika. Następnie wysmarować masłem formę do tarty i rozłożyć ciasto. Ponakuwać ciasto widelcem, podpiec ok 15-20min. 

Jabłka umyć, obrać i pokroić na plastry. W misce wymieszać śmietanę, cukier, jajka. Na podpieczone ciasto wyłóż jabłka a następnie zalej je masą. Piecz jeszcze ok. 40-50 min. 

SMACZNEGO ! 



1 komentarz:

  1. To ciasto nigdy się nie nudzi i wszyscy chyba lubią :) łącznie ze mną :)
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie: http://gotujzkarolka.blogspot.com/
    PS: Obserwuję. Mogę liczyć na to samo?

    OdpowiedzUsuń