Składniki (ok.12 sztuk) : - 3 łyżki jogurtu naturalnego - 2 jajka - 1/2 szklanki oliwy - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 3 łyżki cukru brązowego - szczypta soli - 2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego - 2 szklanki mąki ryżowej - 250 g marmolady - 1 tabliczka czekolady do polewy np. Goplana bez glutenu ;) Najpierw w misce łączymy mokre składniki czyli jajka, jogurt,oliwa. Do masy dodajemy cukry,proszek, sól i mąkę. Mieszamy do powstania jednolitej masy. Następnie przelewamy ją do papilotek i pieczemy 20-25 min. Po upieczeniu muffiny nadziewamy marmoladą. I polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Muffiny ze skórką pomarańczową
Składniki(6 dużych lub 12 małych);
-2 jajka
-400 ml kefiru
-szklanka cukru lub ksylitolu/erytrolu/cukru brązowego
-1/2 szklanki oleju
-2 łyże…Read More
Muffinki z kremem czekoladowym
Składniki(6 dużych muffinek lub 12 mniejszych):
-1 szklanka wody gazowanej
-2 jajka
-1/2 szklanki oleju
-2 lyżeczki proszku do pieczenia…Read More
Muffiny ryżowe na kefirze
Składniki(6 dużych lub 12 małych);
-2 jajka
-400 ml kefiru
-szklanka ksylitolu/erytrolu/cukru brązowego
-1/2 szklanki oleju
-2 łyżec…Read More
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńMniammm.. Aż mi slika cienkie;) wygladają rewelacyjnie;)
OdpowiedzUsuńCudowne i jakie zdrowe! :)
OdpowiedzUsuńMuffinki pycha!!! Ja dodałam jeszcze słonecznik łuskany i żurawinę są bardziej wilgotne i jeszcze smaczniejsze �� POLECAM!!!!
OdpowiedzUsuń