czwartek, 11 lutego 2016

Muffiny na mące ryżowej



Składniki (ok.12 sztuk) :

- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 1/2 szklanki oliwy
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 3 łyżki cukru brązowego
- szczypta soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego 
- 2 szklanki mąki ryżowej
- 250 g marmolady
- 1 tabliczka czekolady do polewy np. Goplana bez glutenu ;)

Najpierw w misce łączymy mokre składniki czyli jajka, jogurt,oliwa. Do masy dodajemy cukry,proszek, sól i mąkę. Mieszamy do powstania jednolitej masy. Następnie przelewamy ją do papilotek i pieczemy 20-25 min. Po upieczeniu muffiny nadziewamy marmoladą. I polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. 



SMACZNEGO !

Powiązane wpisy:

  • Muffiny renifery To babeczki idealne na święta, kiedy nasz stół jest przepełniony pysznym jedzeniem, a nie mamy już czasu, by piec ciasto. Świątecznie udekorowane… Read More
  • Czekoladowe babeczki Składniki  6 sztuk  30 g rozpuszczonego masła lub oleju 3 łyżki kakao 3 łyżki mąki 3 łyżki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego … Read More
  • Dyniowe muffiny Pyszne muffiny na bazie dyniowego musu! To jest idealny przepis na wykorzystanie miąższu, który został Wam po wydrążeniu dyni na haaloweenowy lam… Read More
  • Cynamonowe babeczki Składniki  9 sztuk  Ciasto 3 jajka 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki cukru 2 łyżki sypkiego maku 125 ml wody gazowanej  2 łyżki olej… Read More
  • Najłatwiejszy przepis na babeczki Pierwszy przepis, od którego właściwie wszystko się zaczęło. Cała przygoda z pieczeniem to właśnie tu jest początek..Najłatwiejszy wypiek i prosta… Read More

4 komentarze:

  1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniammm.. Aż mi slika cienkie;) wygladają rewelacyjnie;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Muffinki pycha!!! Ja dodałam jeszcze słonecznik łuskany i żurawinę są bardziej wilgotne i jeszcze smaczniejsze �� POLECAM!!!!

    OdpowiedzUsuń