Składniki (ok.12 sztuk) : - 3 łyżki jogurtu naturalnego - 2 jajka - 1/2 szklanki oliwy - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 3 łyżki cukru brązowego - szczypta soli - 2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego - 2 szklanki mąki ryżowej - 250 g marmolady - 1 tabliczka czekolady do polewy np. Goplana bez glutenu ;) Najpierw w misce łączymy mokre składniki czyli jajka, jogurt,oliwa. Do masy dodajemy cukry,proszek, sól i mąkę. Mieszamy do powstania jednolitej masy. Następnie przelewamy ją do papilotek i pieczemy 20-25 min. Po upieczeniu muffiny nadziewamy marmoladą. I polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Muffiny renifery
To
babeczki idealne na święta, kiedy nasz stół jest przepełniony pysznym jedzeniem,
a nie mamy już czasu, by piec ciasto. Świątecznie udekorowane…Read More
Czekoladowe babeczki
Składniki
6 sztuk
30 g rozpuszczonego masła lub oleju
3 łyżki kakao
3 łyżki mąki
3 łyżki cukru
2 łyżki jogurtu naturalnego …Read More
Dyniowe muffiny
Pyszne muffiny na bazie dyniowego musu! To jest idealny przepis na wykorzystanie miąższu, który został Wam po wydrążeniu dyni na haaloweenowy lam…Read More
Cynamonowe babeczki
Składniki
9 sztuk
Ciasto
3 jajka
2 łyżeczki cynamonu
2 łyżki cukru
2 łyżki sypkiego maku
125 ml wody gazowanej
2 łyżki olej…Read More
Najłatwiejszy przepis na babeczki
Pierwszy przepis, od którego właściwie wszystko się zaczęło. Cała przygoda z pieczeniem to właśnie tu jest początek..Najłatwiejszy wypiek i prosta…Read More
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńMniammm.. Aż mi slika cienkie;) wygladają rewelacyjnie;)
OdpowiedzUsuńCudowne i jakie zdrowe! :)
OdpowiedzUsuńMuffinki pycha!!! Ja dodałam jeszcze słonecznik łuskany i żurawinę są bardziej wilgotne i jeszcze smaczniejsze �� POLECAM!!!!
OdpowiedzUsuń