wtorek, 3 maja 2016

Ryżowe ciasteczka





Składniki : 

- 180 g masła 
- 1 jajko+jedno żółtko
- cukier waniliowy
- 2 szklanki mąki ryżowej
- 100 g cukru 
- 2 łyżki mleka 
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego

 Masło, jajko,cukry,mleko, proszek wszystko to zagnieść  gdy ciasto jest za suche należy dodać odrobinę mleka. Ciasto chłodzić w lodówce ok.30 min. Następnie formować małe kuleczki i spłaszczać. Następnie piec w piekarniku ok.20 min w 180 stopniach. 



3 komentarze:

  1. nie używałam jeszcze maki ryżowej, ale te ciacha wyglądają kusząco :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie proste i szybkie ciasteczka formowane w dłoni :).

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają rewelacyjnie :) Zrobię je na jutrzejszą wizytę u znajomych :)

    OdpowiedzUsuń