Składniki : - 180 g masła - 1 jajko+jedno żółtko - cukier waniliowy - 2 szklanki mąki ryżowej - 100 g cukru - 2 łyżki mleka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego Masło, jajko,cukry,mleko, proszek wszystko to zagnieść gdy ciasto jest za suche należy dodać odrobinę mleka. Ciasto chłodzić w lodówce ok.30 min. Następnie formować małe kuleczki i spłaszczać. Następnie piec w piekarniku ok.20 min w 180 stopniach.
Jogurtowe ciasteczka
Pyszne, kruche ciasteczka idealne do kawy czy herbaty.
Aby zachować ich świeżość na dłużej należy przechowywać w metalowej puszce.
Składni…Read More
Maślane ciasteczka
Składniki
50 sztuk
250 g masła
1 jajko + żółtko
100 g cukru
400 g mąki
sok z dwóch cytryn
Dodatkowo
tab…Read More
Puszyste pierniczki
Tym razem mam dla Was przepis na pyszne i puszyste pierniczki!
Nie muszą leżakować żeby je zjeść to najważniejsze :)
Składnik…Read More
Chatka piernikowa + szablon
Chatka piernikowa to idealny pomysł na własnoręczną dekorację stołu świątecznego!
Nada się również jako prezent dla najbliższej osoby,…Read More
Laski mikołaja
Lecimy z przepisem na ciasteczka w kształcie lasek mikołaja. Święta niebawem może warto zrobić coś efektownego? :)
SkładnikiNa około 50 sztuk
Ciast…Read More
nie używałam jeszcze maki ryżowej, ale te ciacha wyglądają kusząco :)
OdpowiedzUsuńLubię takie proste i szybkie ciasteczka formowane w dłoni :).
OdpowiedzUsuńWyglądają rewelacyjnie :) Zrobię je na jutrzejszą wizytę u znajomych :)
OdpowiedzUsuń