Składniki: - 300 g płatków kukurydzianych (jeśli przygotowujesz ciasto bez glutenu upewnij się, że płatki kukurydziane nie zawierają nawet śladowych ilości glutenu) - 2 czekolady ( bez glutenu np. Goplana) - 800 ml zmikowanych malin - 800 g serka waniliowego homogenizowanego - 2 żelatyny na 1 l wody - 1 galaretka zielona - 1 galaretka pomarańczowa Wykonanie:Galaretki rozpuszczamy w mniejszej ilości wody niż na opakowaniu mieszamy i zostawiamy do całkowitego stężenia. Płatki kruszymy na mniejsze kawałki, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy z płtakmi. Masę wylewamy na wcześniej przygotowaną tortownice wyłożoną papierem do pieczenia, lub sreberkiem. Następnie każdą z żelatyn rozpuszczamy osobno w pół szklance gorącej wody i mieszamy do rozpuszczenia się, studzimy. Następnie jedną dodajemy do zmiksowanych malin a drugą do serka. Na koniec wcześniej przygotowane galaretki kroiimy na kawałki i wrzucamy do masy serowej. Gotową wylewamy na czekoladowy spód a na koniec wylewamy mus malinowy. Całość chłodzimy najlepiej całą noc przed podaniem. Smacznego :)
Sernik z musem malinowym
Składniki:
- 300 g płatków kukurydzianych (jeśli przygotowujesz ciasto bez glutenu upewnij się, że płatki kukurydziane nie zawierają nawet śladowyc…Read More
Czekoladowy sernik (bezglutenowy)
Ciasto :
- kostka masła
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 5 łyżek cukru brązowego( może być zwykły jeśli nie masz takiego)
- 2 i 1/2 szkla…Read More
Szarlotka z kukurydzianą kruszonką
Pyszna szarlotka na bazie mąki kukurydzianej, bez dodatków innych mąk. Każdy kto unika glutenu śmiało może przygotować, kruche z masą jabłko…Read More
Beza
Przygotowałam dla Was przepis na podkład bezowy, który idealnie sprawdzi w przygotowaniu tortu bezowego czy innego deseru, który chcecie przygoto…Read More
Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuń