Składniki: - 300 g płatków kukurydzianych (jeśli przygotowujesz ciasto bez glutenu upewnij się, że płatki kukurydziane nie zawierają nawet śladowych ilości glutenu) - 2 czekolady ( bez glutenu np. Goplana) - 800 ml zmikowanych malin - 800 g serka waniliowego homogenizowanego - 2 żelatyny na 1 l wody - 1 galaretka zielona - 1 galaretka pomarańczowa Wykonanie:Galaretki rozpuszczamy w mniejszej ilości wody niż na opakowaniu mieszamy i zostawiamy do całkowitego stężenia. Płatki kruszymy na mniejsze kawałki, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy z płtakmi. Masę wylewamy na wcześniej przygotowaną tortownice wyłożoną papierem do pieczenia, lub sreberkiem. Następnie każdą z żelatyn rozpuszczamy osobno w pół szklance gorącej wody i mieszamy do rozpuszczenia się, studzimy. Następnie jedną dodajemy do zmiksowanych malin a drugą do serka. Na koniec wcześniej przygotowane galaretki kroiimy na kawałki i wrzucamy do masy serowej. Gotową wylewamy na czekoladowy spód a na koniec wylewamy mus malinowy. Całość chłodzimy najlepiej całą noc przed podaniem. Smacznego :)
Waniliowy sernik
Aromatyczny sernik na pysznym czekoladowym spodzie to idealny pomysł na coś słodkiego do kawy czy herbaty na każdą okazję. Puszysta masa serowa i…Read More
Czekoladowy sernik (bezglutenowy)
Ciasto :
- kostka masła
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 5 łyżek cukru brązowego( może być zwykły jeśli nie masz takiego)
- 2 i 1/2 szkla…Read More
Izaura
Ciasto
blaszka 24x24 cm
kostka margaryny
6 łyżek wody
1 szklanka cukru + 3 łyżki
4 łyżki kakao
4 jajka
1 i 1/2 szklanki mąki
…Read More
Sernik oreo
Składniki
okrągła blaszka
- 1 kg sera
- 300 g jogurtu naturalnego
- 200 g ciasteczek oreo
- 5 jajek
- cukier waniliowy
- 1/2 szklank…Read More
Sernik z czerwoną porzeczką
Składniki (okrągła blaszka):
-250 g margaryny
-180 g ciastek czekoladowych
-180g białej czekolady
-100 g gorzkiej czekolady 90%…Read More
Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuń